Фейки РФ про МН-17 розраховані на її внутрішню аудиторію — експерт

Фейки РФ про МН-17 розраховані на її внутрішню аудиторію — експерт

Велика кількість фейків щодо збиття пасажирського літака МН-17 над Донбасом у 2014 році пов`язана розраховані на внутрішньо російську аудиторію. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив  керівник центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнкo.
 
"Росія вперто поширює таку інформацію, тому що вона спрямована в першу чергу для власного населення. Це гра на внутрішню публіку. Вони через свої засоби масової інформації, перепрошую, промивають людям мізки і люди починають в це вірити, тому що альтернативної інформації вони не отримують. Їм кажуть, що Росію хочуть оббрехати, Росії заважають відновити її міць і поширюють такі версії, а насправді ось так. І люди там у це вірять", — вважає Олександр Мусієнко. 
 
Окрім того, експерт зазначив, що через свої англомовні ЗМІ Росія намагається змінити громадську думку на Заході, однак з обмеженим успіхом, зважаючи на обмеженість своєї аудиторії закордоном.
 
Зазначимо, 15 січня перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук повідомив у коментарі Укрінформу, що розслідування Міжнародної слідчої групи за фактом збиття Boeing рейсу MH17 вийшло на фінальну стадію, але конкретні терміни передачі справи до суду залежать від голландської сторони.
 
Нагадаємо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 в Донецькій області. Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.
 
Розслідування показало, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38, яка застосовується у зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установка була доправлена з Росії і запущена з території, яку на той час контролювали бойовики "ДНР".
 
Росія попри наявність доказів проти неї продовжує продукувати фейки, покладаючи вину за збиття МН-17 на ЗСУ.
 
Слухати повну версію.