У Раді планують змінити туристичний збір — Романова

У Раді планують змінити туристичний збір — Романова

У Верховній Раді планують внести зміни до Податкового кодексу щодо туристичного збору. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" повідомила народний депутат, секретар комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, голова підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності Анна Романова.
 
"Ми плануємо вносити зміни. Завтра на базі комітету буде великий круглий стіл. Сьогодні вже заявили на погоджувальній раді, що треба терміново вносити зміни, тобто процес пішов. Дуже багато депутатів, до яких я підходила, ви знаєте, що сьогодні перший робочий день Верховної Ради після канікул, вони реально не були в курсі цього. Тому тут є з чим працювати. Тоді проголосували лише 236 депутатів і більшість з них не знають про наслідки в частині туристичного збору", — зазначила Романова. 
 
 
Нагадаємо, наприкінці минулого року Верховна Рада змінила порядок стягування туристичного збору. Після внесених змін ставку туристичного збору заклали не від вартості номеру, а від мінімальної зарплати, зробивши її однаковою для всіх видів готельного бізнесу. На думку експертів, це вдарить по дрібних учасниках ринку і змусить їх піти у тінь. 
 
Слухати повну версію.