Причиною зростання ненависті в Польщі є політика правлячої партії — експерт

Причиною зростання ненависті в Польщі є політика правлячої партії — експерт

Політика правлячої в Польщі партії "Право і справедливість" щодо пошуку внутрішніх та зовнішніх ворогів є причиною зростання ненависті в країні. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" висловив керівник Фундації "Вища школа професійної політики" Олег Вострих.
 
"Партія "Право і справедливість" — головна сила, яка зараз володіє владою в Польщі, останнім часом на тлі боротьби з опозицією створювала умови, які призвели до цієї страшної трагедії. В суспільстві завжди шукали ворога, як зовнішнього так і внутрішнього, тому ми бачимо таку ситуацію. Суспільство, підбурюване владою, має сьогодні таку негативну рису, яка призводить до ненависті. На загальному тлі Адамович виявився людиною, яка потрапила під цю ненависть. Ситуація зовсім не має відношення до цього, але коли в суспільстві весь час є пошук ворогів, то хтось першим потрапляє під цю ненависть", — вважає експерт.
 
Нагадаємо, 14 січня на мера Ґданська Павела Адамовича скоїли напад під час фіналу Великого оркестру святкової допомоги. На сцену, де він стояв, вибіг нападник і завдав міському голові поранення гострим предметом. У лікарні Адамовича оперували п’ять годин, провели переливання понад 20 літрів крові. Завдані йому поранення були вкрай тяжкими — серйозна рана серця, діафрагми,  органів черевної порожнини виявилися несумісними з життям.
 
Слухати повну версію