Активісти в Росії зібрали понад півмільйона рублів для полонених моряків

Активісти в Росії зібрали понад півмільйона рублів для полонених моряків

Активісти з Росії зібрали більш ніж півмільйона рублів, на які військовополоненим українським морякам купили одяг, їжу та речі першої необхідності.

Про це написала у Фейсбук уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, яка прибула разом з рідними моряків на засідання Лефортовського суду.

"Зустрілася з активістами та правозахисниками, які активно підтримують наших хлопців у російському полоні. Під час спілкування були присутні рідні українських моряків. Вони хотіли особисто почути, що навіть у Росії є люди, які готові дослухатись та допомагати. Активісти повідомили мені та родичам, що ними було зібрано більш ніж півмільйона рублів, на які військовополоненим купили одяг, їжу та речі першої необхідності", — сказала Денісова.

За її словами, у Росії правозахисники влаштовують пікети, передають листи та посилки від родичів українських моряків.

14 січня адвокат Микола Полозов повідомив, що команда захисту військовополонених українських моряків буде домагатися відкритого слухання судового засідання про продовження їм арешту. За його словами, стало відомо, що Федеральна служба безпеки Росії хоче зробити це засідання закритим.

Як повідомлялося, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина".