Факт того, що великого російського наступу не сталось, свідчить про те, що озброєння, яке у нас є, спрацювало — Їжак

Факт того, що великого російського наступу не сталось, свідчить про те, що озброєння, яке у нас є, спрацювало — Їжак

Факт того, що великого російського наступу не сталось, говорить про те, що те озброєння, яке у нас є, достатнім чином стримало Росію, переконаний експерт з міжнародної безпеки Олексій Їжак. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведучий:

Дмитро Хоркін

 

"Кожна зброя, яка є, може стріляти або стримувати. І сам факт того, що великого російського наступу не сталось, говорить про те, що те озброєння, яке у нас є, достатнім чином стримало Росію. У тому числі американські ракетні комплекси Javelin. Ці комплекси справді ефективні проти тих танків та броньованих машин, які зараз на озброєнні так званих ЛНР та ДНР. Тобто зброя спрацювала, і це факт", — зазначив Олексій Їжак.

Експерт з міжнародної безпеки також зауважив, що зростання фінансування сфери оборони з 2014 року якісно змінилось.     

"Зростання фінансування сфери оборони з 2014 року якісно змінилось, і ті гроші, які є, дозволяють розвиватись. Якщо врахувати іноземну допомогу, то сума ще більша. Оскільки вдається стримувати широкомасштабну російську агресію і є час на перебудову, то це адекватна сума, яка не перевантажує економіку", — сказав він.

Нагадаємо, на потреби безпеки та оборони бюджет виділяє суму, що перевищує 5 відсотків ВВП.

Прослухати повну версію розмови.