Дієтолог розповіла, яку воду та в якій кількості варто пити взимку

Дієтолог розповіла, яку воду та в якій кількості варто пити взимку

Дієтолог Оксана Скиталінська в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" розповіла, яку воду варто пити взимку та в якій саме кількості.

Ведучий:

Владислав Красніцький

 

"Спрага — це найкращий показник, що нам потрібно пити воду. Всі ми різні, тому давати всім однакові поради, скільки пити води, неправильно. Взимку потрібно пити десь півтора літри води", — зазначила  Оксана Скиталінська.

Дієтолог пояснила, коли потрібно пити воду, зазначивши, якій воду потрібно надавати перевагу — холодній чи теплій.

"Весь час потрібно орієнтуватися на спрагу і пам’ятати, що воду потрібно пити зранку після сну. Потрібно випивати одну склянку теплої води, до якої можна догадати декілька крапель лимонного соку. Така вода запускає кишечник, починається моторика і добре починається процес травлення. За 15-20 хвилин перед прийомом їжі теж варто випити склянку теплої води. Крім того, протягом дня потрібно пити воду. Оскільки зараз холодно, не варто пити холодну або прохолодну воду. Пийте теплу", — сказала вода.

Оксана Скиталінська також наголосила, що якщо ми хочемо схуднути, то варто пити гарячо-теплу воду.

"Якщо ви хочете схуднути, то пийте "обманливу" воду, тобто пийте гарячо-теплу воду протягом дня. До неї можна додавати, наприклад, яблука та цитрусові, які будуть наповнювати її вітамінами та антиоксидантами. Вона буде обдурювати ваші смакові рецептори, і вам не захочеться їсти. Якщо ви будете пити воду, наприклад, щопівгодини, ви не будете мати відчуття голоду, і досить швидко схуднете. Крім того, взимку ми часто їмо жирну та солодку їжу, і щоб покращити метаболізм, також варто пити воду", —  зауважила дієтолог.

Прослухати повну версію розмови.

Джерело фото: Pinterest