Козьяков: 113 кандидатів продовжать участь у конкурсі до Антикорупційного суду

Козьяков: 113 кандидатів продовжать участь у конкурсі до Антикорупційного суду

113 кандидатів у судді Антикорупційного суду успішно виконали завдання та продовжать участь у конкурсі.

Про це повідомляє прес-служба Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Як повідомив голова комісії Сергій Козьяков, наприкінці 2018 року члени завершено перевірку практичних робіт, виконаних у межах конкурсів до Верховного суду та Антикорупційного суду, після чого стало відомо, скільки кандидатів успішно виконали завдання та продовжать участь у конкурсі.

Читайте також — Понад 50 кандидатів до антикорупційного суду виглядають сумнівними — Красносільська

За результатами першого етапу конкурсу до Антикорупційного суду та апеляційної палати Антикорупційного суду на посади суддів претендують:

    Антикорупційний суд – 81 кандидат;
    Апеляційна палата Антикорупційного суду – 32 кандидати.

Отже, загалом успішно склали іспит у конкурсі до Антикорупційного суду 113 кандидатів. З них 20 – кандидати юридичних наук, 3 – доктори юридичних наук. Серед тих, хто продовжує участь у конкурсі, 84 чоловіки і 29 жінок.

Нагадаємо, у межах судової реформи в країні формуються нові суди: Верховний Суд, Вищий антикорупційний суд та Вищий суд з питань інтелектуальної власності.

12 листопада Вища кваліфікаційна комісія суддів України розпочала кваліфікаційне оцінювання для 270 кандидатів, що претендують на посади суддів Вищого антикорупційного суду.

Судову реформу запустили у 2016 році схваленням закону про судоустрій і статус суддів, проте спеціальний закон щодо діяльності антикорупційного суду Верховна Рада схвалила лише у червні цього року.

На фото голова ВККСУ Сергій Козьяков