Новий російський корабель в Чорному морі більше загрожує НАТО, ніж Україні — експерт

Новий російський корабель в Чорному морі більше загрожує НАТО, ніж Україні — експерт

Російський ракетний протичовновий корабель “Сєвєроморськ”, що зайшов в Чорне море, несе більшу загрозу НАТО, ніж Україні. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив військовий журналіст Михайло Жирохов
 
"Це співпало початком гібридного протистояння на Чорному морі і є одним з аргументів росіян для підсилення свого угрупування в Чорному морі, але цей корабель не має можливості працювати по надводних цілях, а тільки по підводних човнах, яких у нас немає, але є у Туреччини і Румунії", — зазначив Михайло Жирохов.
 
Разом з тим, корабель зможе повноцінно виконувати свої функції лише після ремонту у Севастополі. 
 
"Фактично, цей корабель йде до Криму на докування, тому що після того, як в Севєроморську  був затоплений найбільший плавучий док, який знаходився з авіанесучим крейсером “Кузнєцов”, росіяни втратили можливість докового ремонту. Сєвєроморськ — це дуже стара бляшанка, і він потребує планового ремонту, а окрім Севастополя таких потужностей у них немає", — підкреслив він.
 
Нагадаємо, 9 січня в Чорне море зайшов ракетний протичовновий корабель Північного флоту РФ “Сєвероморск” Зазначимо, на початку січня в Чорне море зайшли  судна ВМС США Fort McHenry і Великобританії HMS Echo (H87).
 
Слухати повну версію.