З початку року піротехніки знищили 355 вибухонебезпечних предметів

З початку року піротехніки знищили 355 вибухонебезпечних предметів

З початку 2019 року піротехніки ДСНС вже здійснили 32 виїзди та знищили 355 вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Зокрема у Львові, на вулиці Керченській під час прогулянки лісопарковою зоною, на відстані 200 метрів від житлових будинків та 100 метрів від дороги, виявлено 3 предмети, ззовні схожі на ручні гранати часів ІІ Світової війни. Піротехніки ДСНС, які прибули на виклик, боєприпаси вилучили з місця знахідки та знищили у спеціально відведеному для цього місці.

Водночас, відділенням групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення головного управління ДСНС у Хмельницькій області було знищено один артилерійський снаряд калібру 76 мм часів Другої світової війни. Вибухонебезпечну знахідку було виявлено у селі Севрюки Красилівського району місцевими мешканцями.

Крім того, тривають також і роботи з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. На Донеччині піротехнічні підрозділи обстежили 4,6 га території, де виявили та вилучили 28 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, за даними ЮНІСЕФ, нині Схід України є одним із найбільш замінованих регіонів у світі. З липня 2014 по листопад 2017 року на Донбасі від вибухів мін постраждало загалом близько 900 військовослужбовців, 199 із них загинули.