"Підняв зубами гирю, людину, протягнув автомобіль...": український стронгмен розповів про підготовку до світового рекорду

"Підняв зубами гирю, людину, протягнув автомобіль...": український стронгмен розповів про підготовку до світового рекорду

Одним українцем у книзі рекордів Гіннесса стало більше. Львів’янин Олег Скавиш на прізвисько "Тягнизуб" наприкінці минулого року отримав сертифікат, що підтвердив його світовий рекорд. Про його встановлення та свою суперсилу Олег Скавиш розповів в ефірі "ДеньПРО".

Ведучі:

Ганна Матвійчук, В’ячеслав Ільїн

 

Своє промовисте прізвисько Олег Скавиш "Тягнизуб" отримав саме за свої суперміцні щелепи.

"Я можу тягнути зубами неймовірно важкі речі.  А в книгу Гіннесса потрапив за те, що я протягнув зубами 614-тонний корабель в Іллічівському судноремонтному заводі у місті Чорноморськ, – поділився рекордсмен. – Це було 30 жовтня. Мені офіційно підтвердили рекорд Гіннесса. Я вписав своє ім’я туди, і тепер Україну у світі знають за ще одним досягненням – за моїм".

Спортсмен відкрив свою особливість 8 років тому, коли намагався відтворити старовинні циркові трюки.

"Я з дитинства захоплювався цирком, і найбільше мене вражали циркові силачі. Я знайшов (інформацію – ред.), що в давнину, в кого були сильні зуби, вони в такий спосіб теж свою силу демонстрували, вони згинали щось, підіймали зубами або тягнули, – розказав Тягнизуб. – Я підняв спочатку якусь гирю, 32 кг, потім людину підняв, машину потягнув… Зрозумів, що на цьому можна акцент хороший зробити, від природи є такий божий дар – міцні зуби. І отак все почалося".

Встановлення світового рекорду, за словами Олега Скавиша, зайняло дуже тривалий час, у тому числі і через бюрократичні процедури.

"Це довга процедура. Я з ними (представниками Книги рекордів Гіннесса – ред.) листувався з 2014 року. Складність була ще в тому, щоб знайти місто. Я шукав порти, де можна це зробити, домовлявся – це дуже складно. І ось два роки тому я знайшов Іллічівський судноремонтний завод, домовився з головою управління. Два роки зайняла підготовка, тренування, і ось нарешті це сталося", – пояснив рекордсмен.

Олег Скавиш став 50-м українцем, чиє ім'я внесене в галерею світової слави Книги Рекордів Гіннеса. Ним встановлено 14 національних рекордів і один світовий.

Фото www.ukrinform.ua