Пік висунення кандидатів у президенти буде після Водохреща — експерт

Пік висунення кандидатів у президенти буде після Водохреща — експерт

Кандидати у президенти масово почнуть висуватися у другій половині січня. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив викладач кафедри політичних наук Київського національного університету ім. Тараса Петро Олещук.

"Десь після Водохреща і до кінця місяця буде пік висунення тому що з одного боку суспільство вже перейде в робочий режим, з іншого — кандидати також не можуть тягнути до останнього моменту, бо якщо будуть якісь помилки в процесі висунення, це дасть можливість не допустити когось до виборів. До останнього моменту вони тягнути не будуть, але в період з другої половини січня і до кінця місяця нас очікує парад висунення кандидатів", — зазначив експперт.  

За його словами, кандидати зволікають з висуненням через новорічні свята.

"Країна перебуває у довготривалому марафоні новорічних свят і це би зменшило ефект від висунення кандидатів. Тому ми бачимо, що жоден із основних кандидатів не висунувся офіційно. Очевидно, вони сподіваються на інформаційний резонанс тому розраховують терміни свого висунення таким чином, щоб воно перетворилося окрім формальної юридичної процедури ще й н потужний інформаційний привід", — зазначив Петро Олещук.

Зазначимо, станом на 8 січня 2019 року Комісія зареєструвала п’ять кандидатів на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року: Шевченка І.А., Капліна С.М., Наливайченка В.О., Скоцика В.Є. та Садового А.І.", — йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, 4 січня ЦВК відмовила кандидату-самовисуванцю Володимиру Ратушу в реєстрації кандидатом на пост президента України через виявлені помилки та неточності у поданих документах.Слухати повну версію.