В мережі розпочався флешмоб на підтримку азербайджанського правозахисника— Матвійчук

В мережі розпочався флешмоб на підтримку азербайджанського правозахисника— Матвійчук

В мережі 4 січня розпочався флешмоб на підтримку азербайджанського правозахисника Мехмана Гусейнова. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "В мережі" повідомила голова правління громадської організації “Центр Громадянських Свобод” Олександра Матвійчук.

"З вчорашнього дня азербайджанські колеги, і ми приєдналися до них, розпочали флешмоб. Треба зайти на сторінку президента Ільхама Алієва і під будь-яким постом в коментарі поставити хештег і написати англійською FreeMehman. Відразу попереджаю, що сьогодні зранку модератори сторінки чи залякані, чи не очікували такої кількості коментарів, вони зараз сидять позмінно і блискавично ці коментарі видаляють, але це дає можливість людям, спецслужбам і оточенню президента Азербайджану зрозуміти, що йде міжнародний розголос", — повідомила правозахисниця.

Вона зазначила, що в Азербайджані Гусейнов відомий своїми журналістськими розслідуваннями проти влади.

"Мехман Гусейнов – це азербайджанський правозахисник і журналіст. Це доволі молода людина, йому 26 років. Попри це, він успішно протягом тривалого часу викривав порушення прав людини, розслідував корупційні схеми високопосадовців. В березні 2018 року його посадили на два роки. Цинічність посадки в тому, що його посадили за наклеп, а наклепом назвали повідомлення про те, що його побили в поліції, що мало місце насправді. 26 грудня він почав голодування у зв’язку з тим, що йому сфабрикованим чином хочуть додати 7 років. Нібито він вдарив охоронця", — зазначила Олександра Матвійчук.

За її совами 6 днів Мехман Гусейнов  тримав сухе голодування і довів себе до крайнього  стану виснаження. Його приводили до тями лікарі і тільки після цього він за проханням брата почав вживати воду, але продовжує відмовлятися від їжі.

Слухати повну версію.

На фото: Махман Гусейнов