Порошенко та Ердоган обговорили звільнення українських політв’язнів з Росії

Порошенко та Ердоган обговорили звільнення українських політв’язнів з Росії

У Стамбулі президент України Петро Порошенко зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це повідомляє прес-служба президента України.

В ході переговорів лідери двох держав обговорили шляхи зміцнення стратегічного партнерства, посилення координації та  взаємодії на міжнародній арені, а також перспективи укладення двосторонньої угоди про зону вільної торгівлі.

Окрему увагу було приділено заходам з метою звільнення незаконно ув'язнених українських громадян з російських в’язниць, а також забезпечення прав громадян України, в тому числі кримських татар, на території Криму в умовах російської окупації, — йдеться у повідомленні.

Окрім того, Порошенко високо оцінив незмінну підтримку Туреччиною суверенітету та територіальної цілісності України та окремо подякував за співавторство Турецької Республіки у схваленій в грудні 2018 року резолюції ГА ООН щодо засудження мілітаризації російською стороною Криму та Азову.

Зазначимо, цими днями українська делегація перебуває у Стамбулі, де сьогодні відбулася церемонія підписання Томосу про автокефалію для Православної церкви України, а 6 січня відбудеться церемонія вручення Томосу митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

На фото: Порошенко та Ердоган з дружинами, джерело: АПУ