Водій медичної роти Олег: Найголовніше — не їхати, а низько летіти, щоб вчасно врятувати життя

Водій медичної роти Олег: Найголовніше — не їхати, а низько летіти, щоб вчасно врятувати життя

За 20 кілометрів від українського міста Щастя військові медики готуються до новорічних свят — на них чекають новорічна ялинка, подарунки від дітей та майже щоденні виклики на бойові позиції.

За 20 кілометрів від українського міста Щастя, що на Луганщині, військові медики готуються до новорічних свят — на них чекають новорічна ялинка, подарунки від дітей та майже щоденні виклики на бойові позиції.



Аліна — начальниця медичного пункту з Умані цьогоріч вчетверте зустрічатиме різдвяні свята за декілька кілометрів від передових позицій Обєднаних сил. На стінах її медичного посту — малюнки двох її доньок та дітей бойових побратимів, а у кутку — новорічна ялинка. За її словами, дітки постійно постійно передають медикам свої поробки та малюнки, які бережуть як оберіг, зазвичай, свята проходять по-різному - кому з медиків як повезе.

"На передових позиціях ми обслуговуємо 260 чоловік. На кожній позиції у нас є по бойовому медику, які допомагають, перші виклики йдуть від них, потім ми вже виїжджаємо на допомогу і далі евакуюємо своїми силами", — каже Аліна.

Водій медичної роти Олег — з Черкащини, у збройних силах понад 18 років, їздив і на спеціальній техніці, і на волонтерських легковиках. Зараз у медиків дві автівки — старенький УАЗ та медичний Хамер.

"Найголовніше — не їхати, а низько летіти, щоб приїхати і спасти життя людині, надати допомогу, це — найголовніше. Завжди потрібно машину тримати в належному стані, щоб вона прогріта була і заправлена", — розповів Олег та додав, що його вдома чекають доньки-двійнята, їм по 12. Як розповів військовий медик, найприємніше на передовій — гостинці від родини.

"Дружина та батьки присилають і їжу, і одяг. Домашнє щось — сало, ми — українці, тому сало шлють завжди. Після викликів відпочиваємо, споглядаючи  ялинку. Новорічне бажання тут одне на всіх — хочеться миру, щоб жили на мирній вільній України, коло своїх дітей", — каже Олег.

Одразу після спілкування із журналістами Суспільного Аліна разом із черговим водієм Сергієм поїхали на виклик.

Нагадаємо, ціє доби підтримувані Росією бойовики застосовували озброєння, заборонене Мінськими угодами, двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

На фото — водій медичної роти Олег та медик віськового медичного пункту Аліна