За рік з України в Росію було екстрадовано 10 осіб — ЗМІ

За рік з України в Росію було екстрадовано 10 осіб — ЗМІ

У 2018 році Генеральна прокуратура України задовольнила запити про видачу Російській Федерації 10 осіб, підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень. Про це повідомляє УНН.

Повідомляємо, що у 2017 році російській стороні передано 8 осіб, стосовно яких Генеральною прокуратурою України задоволені запити про видачу, в 2018 році — 10 таких осіб, — йдеться у відповіді Генпрокуратури на журналістський запит.

Зазначається, що в поточному році до ГПУ надійшло 42 запити Генпрокуратури РФ про видачу осіб, разом з тим, протягом 2018 року ГПУ відмовила у задоволені двох таких запитів.

У Генпрокуратурі нагадали, що відповідно до визнаних Україною міжнародних норм ще одним органом щодо екстрадиції осіб є Міністерство юстиції України.

Нагадаємо, 12 вересня Україна видала Росії громадянина РФ Тимура Тумгоєва на запит ФСБ. Запит було задоволено через підозру в участі Тумгоєва у бойових діях в Сирії на боці “Ісламської держави”. Водночас 17 вересня під стінами Генпрокуратури відбувся мітинг проти видачі Тумгоєва. Учасники мітингу заявили, що він воював на Донбасі проти бойовиків.