Снігир: Сирія — це приклад того, як можуть формуватися несподівані коаліції між світовими гравцями

Снігир: Сирія — це приклад того, як можуть формуватися несподівані коаліції між світовими гравцями

Конфлікт в Сирії є прикладом того, як світові гравці можуть об’єднуватися в несподівані коаліції. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Міжнародний контекст" висловила провідний спеціаліст Центру міжнародних досліджень дипломатичної академії ім. Геннадія Удовенка Олена Снігир.

"Сирія — це дуже гарний приклад того, як можуть формуватися ситуативні союзи і як коаліції можуть бути різними і несподіваними. Я думаю, що ми побачимо ще дуже багато сюрпризів", — зазначила Олена Снігир.

За її словами, ступінь уваги світових ЗМІ до Сирії у наступному році залежатиме від того, чи буде на її території зіткнення між іншими державами.

"Якщо буде гіпотетичне зіткнення Росії і Туреччини, то так, це буде тема № 1. Якщо туди ще підключиться Іран, а він протистоїть Ізраїлю саме на Сирійській території — це теж зумовить присутність Сирії в світових новинах. Ми бачимо, що сама Сирія виступає не як нюзмейкер, а як поле, де б’ються інші держави, великі світові гравці", — зазначила Олена Снігир.

Нагадаємо, з 2011 року на території Сирії йде громадянська війна, у якій опосередковано беруть участь США, Росія, Туреччина, Франція, Іран, Ізраїль, Катар та Саудівська Аравія. Внаслідок конфлікту мільйони людей стали біженцями або внутрішньо переміщеними особами.

Слухати повну версію.