В перспективі відносини Північної Кореї з сусідами покращуватимуться — експерт

В перспективі відносини Північної Кореї з сусідами покращуватимуться — експерт

В перспективі відносини Північної Кореї з сусідами покращуватимуться. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Міжнародний контекст" висловив провідний спеціаліст Центру міжнародних досліджень Дипломатичної академії при МЗС ім. Геннадія Удовенка Дмитро Єфремов.

"В перспективі відносини сусідів з цією країною будуть покращуватися. Про це опосередковано говорить і те, що Китай почав розвивати економічні відносини з Північною Кореєю. Зараз активно ведуться переговори між південною і північною стороною півострова. Планується навіть візит Кім Чен Ина до Південної Кореї. Швидше за все, прямі переговори між Трампом і Кім Чен Ином позитивно вплинули на ситуацію в регіоні. В наступному році, якщо не буде якихось форс-мажорних обставин, вона має тренд до покращення", — зазначив експерт.

Нагадаємо, в червні цього року відбулася історична зустріч Дональда Трампа та Кім Чен Ина в Сінгапурі. Лідери США та КНДР домовилися про мир та звільнення Корейського півострова від ядерної зброї. З того часу два лідери активно ведуть переписку. Трамп  неодноразово заявляв, що вважає листування з Кім Чен Ином "успішним", а листи лідера Північної кореї називав "неймовірними".

Слухати повну версію.