На Донеччині встановили рекорд наймасовішого виконання пісні "Щедрик"

На Донеччині встановили рекорд наймасовішого виконання пісні "Щедрик"

У місті Покровськ на Донеччині було встановлено одразу два національні рекорди: найбільша кількість різдвяних дзвіночків та наймасовіше виконання "Щедрика". Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" розповіла керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.
 
"У Покровську  було встановлено два рекорди. Перший — це наймасовіше виконання Щедрика. 2888 людей на одній локації заспівали цю відому пісню, тим самим привітавши всю Україну з різдвяними святами. Також був встановлений рекорд — найбільша кількість різдвяних дзвіночків на ялинці. Ми нарахували аж 5042 різдвяних дзвіночка, чистий передзвін яких, я сподіваюсь, було сьогодні чути на всю Україну", — розповіла Лана Вєтрова.
 
 
Нагадаємо, українська народна колядка "Щедрик" в обробці Миколи Леонтовича популярна не тільки в Україні, а й по всьому світу під назвою "Carol of the Bells". Перша її редакція була написана Леонтовичем ще у 1901–1902 рр, однак популярним у світі "Щедрик" став тільки після 1921 року, коли колядку виконав хор Олександра Кошиця під час свого виступу у Нью-Йорку. 
 
Слухати повну версію.
 
Фото: unsplash.com