АМКУ не побачив зловживань в енергетичій компанії "ДТЕК" Ахметова — ЗМІ

АМКУ не побачив зловживань в енергетичій компанії "ДТЕК" Ахметова — ЗМІ

Антимонопольний комітет вирішив, що компанія "ДТЕК" Ріната Ахметова не зловживає монопольним становищем на ринку генерації електроенергії.

Про це повідомляє Громадське.

Як повідомляється, АМКУ закрив справу проти компанії "ДТЕК". Відповідно до висновку комітету, компанія Ахметова не може зловживати монопольним становищем, оскільки ринок електроенергії в Україні наразі є зарегульованим.

"Відповідне рішення було прийнято на підставі дослідження ситуації на ринку протягом 2015-2017 років. За цей період компанія ДТЕК не могла зловживати монопольним становищем. Можливо, після введення ринку електроенергії дане рішення буде переглянуто", — повідомляє видання.

Водночас, в Антимонопольному комітеті визнали, що компанія Ахметова володіє певною ринковою владою, проте не має впливу на вартість електроенергії, адже ринок є регульованим і тариф визначається Національною комісією, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики і комунальних послуг.

Компанія "ДТЕК" — одна з найбільших енергетичних корпорацій у Східній Європі. Їй належить 9 з 15 українських теплоелектростанцій, а також 17 шахт та вугільнозбагачувальні комплекси. Компанія видобуває близько 85% вугілля, яке використовують українські ТЕС.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет з 2015 року почав розглядати ситуацію енергетичної комапанії "ДТЕК" у зв'язку з можливим монопольним становищем на ринку електроенергії.