Військові взяли у полон бойовика, який раніше працював у МВС — прес-служба ООС

Військові взяли у полон бойовика, який раніше працював у МВС — прес-служба ООС

27 грудня військові Операції об'єднаних сил взяли в полон бойовика з ОРДЛО, який виявився колишнім співробітником Міністерства внутрішніх справ.

"27 грудня військовослужбовці однієї з механізованих бригад зі складу Об'єднаних сил в ході виконання бойових завдань на лінії зіткнення взяли в полон учасника НЗФ. Полоненим виявився 35-річний мешканець Горлівки, колишній співробітник органів МВС. До 2016 року проходив службу у незаконних військових формуваннях, отримав поранення та був комісований за станом здоров’я. У листопаді 2018 році знову був призваний за мобілізацією окупаційною владою", — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, на Донбасі минулої доби підтримувані Росією бойовики 8 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, зафіксовано 3 випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, поранено одного військового.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року - операція Об'єднаних сил.

Українська влада визнала Росію агресором і звинувачує Москву у збройній підтримці "ДНР" і "ЛНР". Ці організації Верховна Рада України визнала терористичними.