Українець потрапив до Книги рекордів Гіннеса, протягнув зубами корабель

Українець потрапив до Книги рекордів Гіннеса, протягнув зубами корабель

Українець Олег Тягнизуб протягнув зубами корабель вагою 614 тонн і потрапив до Книги рекордів Гіннеса.

Про це повідомила у Facebook керівник національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.


"У Чорноморську Одеської області в листопаді цього року Олег Тягнизуб протягнув зубами корабель вагою 614 тонн. За підтримки Національного реєстру рекордів України успішно пройдена процедура формування доказової бази та її підтвердження на рекорд Книгою рекордів Гіннесса", — йдеться у повдомленні.

За інформацією Вєтрової, 27 грудня 2018 року в Одесі відбудеться церемонія вручення диплому світової Книги Рекордів Гіннеса 5-разовому українському рекордсмену Олегу Тягнизубу, який став 50-м українцем, чиє ім'я внесене в галерею світової слави Книги Рекордів Гіннеса.

Як повідомлялося раніше, впродовж року в Україні вже зареєстрували 480 національних рекордів, при цьому до Книги рекордів Гіннеса за весь час внесено 49 рекордів українців.

За словами Вєтрової, цього року українцями вже було подано дуже багато заявок на світові рекорди.

"Цього року також дуже активно розвивається категорія людей похилого віку і категорія дітей. У категорії "діти" наші рекордсмени стають все молодшими — сьогодні ми маємо рекордсменку, якій менше року. Дівчинка-роллер, вона катається на роликових ковзанах. У нас досі не було прецедентів серед дітей, що катаються на роликах в такому ранньому віці", — зазначила керівник національного реєстру рекордів.

Так само не відстають у встановленні рекордів і люди літнього віку. За словами Вєтрової, в Україні є 94-річний тенісист-любитель. Під час реєстрації рекорду він грав в парі з експертом. На цьому рекорді він не зупинився, і торік влітку він спустився на найдовшому в Україні тролеї в Карпатах. Зараз він готує стрибок з парашутом.