Військовий експерт про воєнний стан: все сталося так, як мало бути

Військовий експерт про воєнний стан: все сталося так, як мало бути

О 14-й годині 26 грудня  в Україні завершився воєнний стан. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" військовий експерт Сергій Грабський прокоментував, які є наслідки воєнного стану, наголосивши, що все сталося так, як воно мало бути.

Ведучий:
Роман Коляда

"У широкому розумінні введення воєнного стану є абсолютно логічним наслідком тих агресивних дій, які створила Росія. Воєнний стан дав можливість наших органам воєнного управління розібратися в системі взаємодії й відпрацювати певні тактичні, оперативні та стратегічні плани, подивитися, як це працює, з'ясувати, що зроблено і що потрібно зробити, а також провести більш детальну підготовку щодо можливого відбиття агресії", ─ зауважив Сергій Грабський.

Він зазначив, що все сталося так, як воно мало бути.

"Не сталося повномасштабної паніки, не сталося захоплення влади, вилучення автомобілів, зайняття помешкань, а також тотальної мобілізації. Тобто все сталося так, як воно мало бути", ─  сказав він.

Нагадаємо, термін дії воєнного стану в Україні, який було введено на частині території країни через агресивні дії Росії в Азовському морі, завершується 26 грудня.

26 листопада парламент запровадив воєнний стан на 30 діб у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській областях і внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії. Воєнний стан триває до 14 години.

Прослухати повну версію розмови.

На фото: військовий експерт Сергій Грабський, Джерело: Фейсбук