Санкційний список Росії розрахований на вирішення політичних питань в Україні в 2019 році ─ політтехнолог

Санкційний список Росії розрахований на вирішення політичних питань в Україні в 2019 році ─ політтехнолог

Політтехнолог Олексій Голобуцький, який є у списку осіб щодо яких Росія запровадила санкції, припускає, що цей список розраховано на вирішення політичних питань в Україні у 2019 році. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".


Ведучий:
Роман Коляда

"Питання полягає у тому, як ці санкції відіб'ються на бізнесі. Якщо протягом наступного місяця ці люди (зі санкційного списку ─ ред.) будуть їздити у Росію і матимуть там бізнес, це буде свідчити, що цей список підготовлений як частина якоїсь піар-компанії під українські президентські вибори. Цим санкційним списком Росія намагається вирішити свої внутрішні питання та зовнішні, пов'язані з Україною. Я думаю, що цей список розраховано на вирішення питань 2019 року, тобто у контексті президентських та парламентських виборів в Україні", ─ зазначив Олексій Голобуцький.

Політтехнолог також зауважив, що логіку російських санкцій важко зрозуміти.

"Дуже багато політиків, яких ми вважаємо проросійськими, потрапили до розширеного санкційного списку, хоча певна частина політиків, які пов'язані з Медведчуком, там не опинилися. Тобто Росія таким чином чи натягає на кого вона поставить на президентських та парламентських виборах, чи навпаки намагається грати на підтримку інших. Тут важко зрозуміти логіку", ─ пояснив Голобуцький.  


На цю тему ─ Стало відомо, які особи і компанії України потрапили у список санкцій Кремля

 

Нагадаємо, що стали відомі прізвища осіб і компанії, які внесено до нового списку санкцій Росії проти України — до переліку внесено 245 нових осіб та 7 компаній.

Як повідомлялося, 25 грудня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що підписав постанову про розширенння списку фізичних і юридичних осіб України, проти яких будуть застосовуватися санкції.

Прослухати повну версію розмови.
 

На фото: політтехнолог Олексій Голобуцький, Джерело: Фейсбук