Українці звернулися до президента з проханням вилучити з обігу металеві гривні

Українці звернулися до президента з проханням вилучити з обігу металеві гривні

На сайті Адміністрації президента України Петра Порошенка розмістили петицію, в якій закликають главу держави вилучити з обороту нові металеві монети номіналом один і дві гривні.
 

Ініціатором петиції, опублікованої 20 грудня, став Володимир Педа.

"Вилучення з обiгу нових 1 та 2 гривень, якi нагадують 1 та 2 копiйки. Коли їх тримаєеш в руці, стає сумно, тому що починаеш усвідомлювати що зробили з твоєю Вітчизною. Гривня — це не тільки гроші, це набагато більше — це символ Держави, благополуччя та навіть нашого життя. Таке знущання не припустимо", — йдеться у петиції.

Як повідомляється, вже зібрано 170 голосів з 25000 необхідних для розгляду петиції. Електронна петиція, адресована президентові України, розглядається за умови збору на її підтримку не менш як 25 тисяч підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня оприлюднення петиції.

Нагадаємо, 14 березня 2018 року Національний банк України презентував нові обігові монети номінальною вартістю 1, 2, 5 та 10 гривень. Ці монети з часом замінять банкноти відповідних номіналів, що зараз перебувають в обігу. З 27 квітня 2018 року були введені в обіг монети номінальною вартістю 1 і 2 гривні. Другий етап відбудеться пізніше, монети номінальною вартістю 5 і 10 гривні вводитимуться в обіг у 2019 – 2020 роках.