Росія зацікавлена а економічному, а не політичному впливі на Білорусь — експерт

Росія зацікавлена а економічному, а не політичному впливі на Білорусь — експерт

Російська Федерація зацікавлена а економічному, а не політичному впливі на Білорусь. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Міжнародний контекст" висловив експерт-міжнародник, кандидат політичних наук Володимир Кушніренко. 

"Російська Федерація зацікавлена в економічному контролі над Білоруссю, але не в політичному. У випадку невключення в свою систему політична відповідальність покладається на президента Білорусі, на кабмін і тому подібне, але економічний вплив і сателізація Білорусі дає можливості отримувати позитивні результати і знімати з себе відповідальність за це. Будь-яке приєднання призводить до репутаційних і фінансових втрат", — зазначив Володимир Кушніренко.

Нагадаємо, 19 грудня президент Росії Володимир Путін схвалив військову доктрину Союзної держави, в яке входять РФ і Білорусь.

17 грудня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Білорусь є "братнім, найближчим, стратегічним союзним партнером" Росії, але питання про об'єднання в одну державу  на порядку денному не стоїть.

Слухати повну версію.