Засідання у справі Павла Гриба частково провели в закритому режимі, наступне 18 січня — батько

Засідання у справі Павла Гриба частково провели в закритому режимі, наступне 18 січня — батько

Суд у Росії засідання у справі українця Павла Гриба частково провів в закритому режимі, наступне призначили на 18 січня. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" повідомив батько ув'язненого, начальник відділу з питань осіб, позбавлених особистої свободи Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Ігор Гриб.

"Сьогодні відбулось чергове судове засідання. До обіду воно проходило у закритому режимі, а після обіду — у відкритому. Було прийняте рішення провести наступне засідання вже 18 січня", — зазначив Ігор Гриб.

Він також зазначив, що перспектив на звільнення сина не видно.

"Павло там вже 16 місяців, і, на жаль, немає ніяких сподівань на нього повернення", — додав Гриб. 

На цю тему — Денісова закликала Росію терміново надати лікування політв'язню Грибу

Нагадаємо, торік 24 серпня в Білорусі зник українець Павло Гриб. 7 вересня 2017 року стало відомо, що його викрали співробітники ФСБ і утримують у Краснодарському СІЗО. В Росії Павлу Грибу висунуто обвинувачення у сприянні терористичній діяльності. 

З серпня минулого року він перебуває під вартою, 7 листопада 2018 року російський  суд продовжив на 6 місяців арешт громадянина України Павла Гриба.

Утримуваний у Росії 20-річний українець Павло Гриб 15 листопада відмовився свідчити в Північно-Кавказькому окружному військовому суді у Ростові-на-Дону, адже не вважає себе винним.

Крім того, як повідомлялося, стан здоров'я українського політв'язня Павла Гриба, зроблений на підставі аналізів, отриманих  в консультативно-діагностичному центрі Ростова-на-Дону невтішний — хвороба прогресує і стан українця критичний.

Прослухати повну версію розмови.