Ігор Гриб розказав про нинішній стан здоров'я сина, ув'язненого в Росії

Ігор Гриб розказав про нинішній стан здоров'я сина, ув'язненого в Росії

Начальник відділу з питань осіб, позбавлених особистої свободи Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, батько ув’язненого Павла Гриба Ігор Гриб  в  ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" розказав про нинішній стан здоров'я сина, ув'язненого в Росії. 

Ведучі:

Віталій Науменко, Наталя Чорна

"Весь цей  час, фактично півтора місяці, в Росії знаходиться моя дружина. Їй вдалось отримати від ростовського суду дозволу на проведення 4 грудня обстеження. Павло був обстежений російськими лікарями у російському діагностичному центрі міста Ростов-на-Дону. Ми отримали відповідні документи, і документи цього обстеження я надав професору Притулі, який веде Павла з самого дитинства. Він надав медичний висновок, у якому зазначив, що у Павла багато хвороб. Слід наголосити, що у Павла ще й проблеми з зором. На одне око він не бачить, а іншим бачить частково — на 15-20%", — зазначив Ігор Гриб.

Він додав, що "на підставі цього обстеження і висновку лікаря, наш адвокат Ірина Закревська звернулась до Європейського суду з прав людини, який направив звернення російській стороні з вимогою обстежити Павла на нього хвороби для того, щоб надати висновок для Європейського суду з прав людини, і ці документи Росія має надати до 2 січня".

На цю тему — Денісова закликала Росію терміново надати лікування політв'язню Грибу

Раніше повідомлялося, що стан здоров'я українського політв'язня Павла Гриба, зроблений на підставі аналізів, отриманих  в консультативно-діагностичному центрі Ростова-на-Дону невтішний — хвороба прогресує і стан українця критичний.

Нагадаємо, Європейский суд з прав людини зобов'язав Росію надати медичні документи про стан здоров'я українського політв'язня Павла Гриба. З клопотання про це до ЄСПЛ звернулася сторона захисту Гриба за правилом 39 Конвенції про прийняття термінових заходів щодо забезпечення необхідної медичної допомоги ув'язненого.

Торік 24 серпня в Білорусі зник українець Павло Гриб. 7 вересня 2017 року стало відомо, що його викрали співробітники ФСБ і утримують у Краснодарському СІЗО. В Росії Павлу Грибу висунуто обвинувачення у сприянні терористичній діяльності. 

З серпня минулого року він перебуває під вартою, 7 листопада 2018 року російський  суд продовжив на 6 місяців арешт громадянина України Павла Гриба.

Утримуваний у Росії 20-річний українець Павло Гриб 15 листопада відмовився свідчити в Північно-Кавказькому окружному військовому суді у Ростові-на-Дону, адже не вважає себе винним.

Прослухати повну версію розмови.