У фінансових звітах трьох партій знайдено порушення — НАЗК

У фінансових звітах трьох партій знайдено порушення — НАЗК

У звітах про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру у 2018 році Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки кримінального правопорушення у трьох звітах політичних партій — "ВО "Батьківщина", "Українського об’єднання патріотів — УКРОП" та "Соціал-демократичної партії".

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"За результатами аналізу Звітів  партії "ВО "Батьківщина", "Українського об’єднання патріотів УКРОП" та "Соціал-демократичної партії"  встановлені факти подання завідомо недостовірних відомостей у Звітах партій (частина 1 статті 159-1 Кримінального кодексу України). До Нацполіції направлені три матеріали щодо "ВО "Батьківщина" та по два  матеріали відносно "Соціал-демократичної партії" та партії "УКРОП", — йдеться у повідомленні.

Читайте також — НАЗК повернуло державі кошти, які партії отримували із порушенням закону — Корчак

Як повідомляється, за 2016-2017 роки НАЗК скерувало до Нацполіції 19  матеріалів стосовно 16 політичних партій.

Як повідомлялося, Національне агентство із питань запобігання корупції у співпраці з Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення контролюватиме використання партіями і кандидатами рекламних бюджетів на телебаченні.

 

Нагадаємо, вибори президента України відбудуться у неділю 31 березня 2019 року, вибори до Верховної Ради IX скликання — 27 жовтня.