2019—2020 роки будуть складними через борги, але треба закладати підвалини нової економіки України — Осипенко

 2019—2020 роки будуть складними через борги, але треба закладати підвалини нової економіки України — Осипенко

Член Українського дискусійного клубу Руслан Осипенко зауважує, що всі гілки влади мають закладати підвалини нової української економіки. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він зазначив, що справді доходи українців не дотягують до того рівня, який у нас був до 2013 року.

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Якщо говорити про доходи українців, то вони дійсно зросли, але вони не дотягують до того рівня, який у нас був до 2013 року", — зауважив  Руслан Осипенко.

Руслан Осипенко наголосив, що всі гілки влади мають закладати підвалини нової української економіки.

"Головне — це не політичні баталії, основою є економіка. Всі гілки влади мусять займатися економікою. Коли буде економіка як база, тоді можна буде будувати і відроджувати націю. Я розумію, що 2019—2020 роки — складні, оскільки нам треба віддавати борги за попередні роки, але треба одночасно закладати підвалини нової української економіки", — прокоментував експерт.  

 

Нагадаємо, у Національному банку України порівняли доходи українців у 2013  та 2018 роках. Реальні зарплати українців "не дотягують" до рівня зарплат 2013 року. При цьому доходи населення в Україні стабільно зростають. Про це йдеться у "Звіті про фінансову стабільність" Національного банку.

У 2018 році фінансовий стан домогосподарств продовжував поліпшуватися. У І півріччі 2018 року реальний наявний дохід населення зріс на 9,8% р/р, але поки становить 82% від рівня 2013 року.

За дев’ять місяців реальна зарплата збільшилася на 13% р/р, зокрема у ІІІ кварталі – майже на 15% р/р, тож за повний рік темп її приросту,за прогнозами Нацбанку, становитиме близько 13%.

Прослухати повну версію розмови.