Сінгапурський вірус грипу досить агресивний — епідемолог Мироненко

Сінгапурський вірус грипу досить агресивний — епідемолог Мироненко

Професор Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського Академії медичних наук України Алла Мироненко зауважує, що сінгапурський вірус досить агресивний. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" вона розповіла, що циркуляція вірусів може тривати навіть до червня, і якщо ви скористаєтесь ізоляційними заходами і не зробите щеплення, ви просто відтягуєте момент до зустрічі з вірусом.

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Сінгапурський вірус досить агресивний. Тому ми радили всім ще до початку сезону зробити щеплення. Особливо тим людям, які належать до груп ризику: людям похилого віку та людям з хронічною патологією незалежно від віку", — наголошує Алла Мироненко.

"З тими, хто не хоче робити щеплення, лікарям потрібно проводити бесіди до початку циркуляції вірусу. Звичайно, можна скористатись ізоляційними заходами. Але це не дає імунного захисту. Таким чином, ви просто відтягуєте процес до того моменту, як ви все ж таки зустрінетесь з цим вірусом. Циркуляція вірусів може тривати навіть до червня", — пояснила професор.

На цю тему Епідемічні пороги на грип та ГРВІ перевищені в 9 областях — МОЗ

Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров’я, за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли понад 213 тисяч людей. Як повідомляє відомство, в Україні спостерігається середня інтенсивність епідемічної активності грипу і ГРВІ та регіональне географічне поширення. З початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 138 261 людину.

Вірус “Сінгапур” належить до групи А. У минулому році "Сінгапур" переважав у Сполучених Штатах, смертність серед людей похилого  віку була дуже високою.

Прослухати повну версію розмови.