Україна, Грузія і Молдова підписали меморандум про протидію агресії Росії — МінТОТ

Україна, Грузія і Молдова підписали меморандум про протидію агресії Росії — МінТОТ

Україна, Молдова та Грузія підписали меморандум про створення міжвідомчої платформи для обміну досвідом з інтеграції територій, що перебувають поза контролем держав, та протидії агресії Російскої Федерації.

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України у Фейсбук.

"Сьогодні між Україною, Молдовою, Грузією підписано Меморандум щодо створення Тристоронньої міжвідомчої платформи для обміну досвідом з інтеграційної політики територій, що перебувають поза контролем держав, та протидії РФ", — йдеться у публікації МінТОТ.

Як повідомляється, "платформою передбачено обмін досвідом у сфері дотримання прав людини, протидії Кремлівській пропаганди та інформаційної війни, встановлення та підтримки зв’язків з населенням, яке проживає на тимчасово окупованих територіях України, Грузії і територіях без ефективного контролю Республіки Молдова, а також аналізу ситуації та оцінки ризиків і сприяння обміну відповідними знаннями і навичками".

"Якщо діяти всім разом, поєднавши наші зусилля, то політика, яку провадить Російська Федерація, буде неефективною. На міжнародній арені вже ніхто не підтримує Росію, так само як і не вірять її гучним заявам. Сьогодні ми підписали надважливий документ, який дає можливість обмінюватися інформацією на зовсім іншому рівні. Ми працюватимемо і ділитимемося напрацюваннями виключно у невійськовій сфері протидії гібридним загрозам з боку Російської Федерації, – наголосив український міністр Вадим Черниш.

У міністерстві додали, що документ було підписано 19 грудня у Тбілісі віце-прем’єр-міністром з питань реінтеграції Молдови Крістіною Леснік, міністром з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадимом Чернишем та державний міністром з питань примирення та громадянської рівності Грузії Кетеваною Цихелашвілі.