Штаб ООС: окупанти змушують людей чекати годинами, аби пройти блокпости на лінії зіткнення

Штаб ООС: окупанти змушують людей чекати годинами, аби пройти блокпости на лінії зіткнення

Бойовики, яких підтримує Росія, не припиняють створювати складнощі на блокпостах та КПВВ уздовж лінії зіткнення, які загрожують життю та здоров’ю цивільного населення.

Як повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил, команда СММ ОБСЄ  бачила на блокпості збройних формувань Росії та їхніх найманців, розташованому на південь від мосту в Станиці Луганській, чергу на перехід до підконтрольних владою України районів кількістю понад 1500 осіб, а в протилежному напрямку — близько 30 людей. Через чотири години на цьомуж ж КПВВ в черзі на перехід до підконтрольних владою України районів чекали приблизно 350 осіб, а в протилежному напрямку — понад 1000.

Два чоловіка і жінка, віком приблизно від 70 до 79 років, розповіли членам патруля СММ, що окупанти навмисно змусили їх чекали спочатку впродовж 2,5 годин, щоб пройти через їхній блокпост, а потім ще півтори години, аби пройти КПВВ окупантів.

Читайте також — З квітня 2014 року на Донбасі загинули понад 3 тисячі цивільних осіб — ООН

"Українська сторона СЦКК заявляє, що навмисне створення ситуації неорганізованості в роботі КПВВ Станиці Луганської в холодну пору року з боку російсько-окупаційних військ в черговий раз наражає на небезпеку мирне населення, демонструють відверте нехтування мінськими домовленостями та небажання дотримуватись взятих зобов’язань", — йдеться у повідомленні ООС.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

Фото Олександра Клименка.