НАЗК контолюватиме політичну рекламу на телебаченні

НАЗК контолюватиме політичну рекламу на телебаченні

Національне агентство із питань запобігання корупції у співпраці з Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення контролюватиме використання партіями і кандидатами рекламних бюджетів на телебаченні.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Сьогодні Голова НАЗК Олександр Мангул та Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко підписали Меморандум про співпрацю з метою забезпечення дотримання вимог виборчого та антикорупційного законодавства у сфері телерадіомовлення", — йдеться у повідомленні.

Передбачається, що обидві структури будуть доповнювати один одного у контролі виборчих фондів партій. Так, партії звітують про свої витрати до НАЗК, Нацрада, своєю чергою, має повноваження щодо контролю за політичною агітацією.

Таким чином, НАЗК здійснюватиме перехресний контроль інформації, яку політичні партії подають до Агентства, стосовно спрямування ними коштів на телевізійну рекламу.

Нагадаємо, вибори президента України відбудуться у неділю 31 березня 2019 року, вибори до Верховної Ради IX скликання — 27 жовтня.