Жебрівський звільняється з посади аудитора НАБУ

Жебрівський звільняється з посади аудитора НАБУ

Павло Жебрівський, призначений президентом Петром Порошенком на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро, подав заяву про звільнення.

Про це він написав у Фейсбук.

За його словами, для початку роботи аудиторів необхідно прийняти ряд документів, положень, затвердити процедури та визначити бюджет процесу, але Верховна Рада України це ігнорує.

"Це унеможливило виконання тієї роботи, яку вважав важливою і почесною у рамках діючого законодавства. Пройшло півроку. Все, що не порушує закон та є легітимним — здійснено. Пропозиції та проекти документів, законів та положень аудиторами розроблено та подано у всі відповідні органи влади", — зазначив Жебрівський.

Він додав, що 15 листопада направив заяву про складання своїх повноважень аудитора НАБУ до Адміністрації Президента України.

"З сьогоднішнього дня вважаю себе вільним від цих обов’язків", — сказав він.

Нагадаємо, 19 червня президент Петро Порошенко призначив колишнього очільника Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського на посаду аудитора НАБУ.

За інформацією Національного антикорупційного бюро, щорічно відбувається аудит ефективності діяльності відомства, яку проводить комісія зовнішнього контролю у складі трьох членів: по одному від президента, Верховної Ради та Кабміну.

Негативний висновок аудиту є єдиною законною підставою для позачергового звільнення чинного директора НАБУ.

Як заявляв директор НАБУ Артем Ситник для DW, призначення Павла Жебрівського аудитором Національного антикорупційного бюро України не відповідає вимогам закону, адже у нього немає досвіду роботи в правоохоронних чи судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях.

Активісти та правозахисники також намагались через суд визнати незаконним призначення Жебрівського, однак їм відмовили.