Денісова звернулася до Москалькової через жахливі умови утримання Сущенка

Денісова звернулася до Москалькової через жахливі умови утримання Сущенка

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася з листом до уповноваженого з прав людини у Російській Федерації Тетяни Москалькової з вимогою невідкладно вжити заходів щодо забезпечення громадянина України Романа Сущенка належними умовами утримання та медичною допомогою.

Про це вона написала у Фейсбук.

Як повідомила Денісова, незаконно засуджений у Росії український журналіст Роман Сущенко у відкритому листі написав, що "до того моменту, поки людина не відчує на собі ув'язнення, його неможливо уявити".

"Важко навіть уявити жахливі умови утримання Романа в колонії, про які він пише у своєму листі: антисанітарія, цвіль, таргани, щури. Його погано годують. До того ж, за словами родичів, у Романа нещодавно діагностовано артеріальну гіпертензію", — написала вона.

Нагадаємо, на початку листопада засудженого в Росії українського журналіста "Укрінформа" Романа Сущенка етапували до колонії суворого режиму в Кіровській області.

Докладніше — Сущенко став лауреатом Національної премії за захист свободи слова — НСЖУ

Кореспондента медіа-ресурсу "Укрінформ" Романа Сущенка затримало ФСБ Росії 30 вересня 2016 року в Москві, де він відвідував родичів. Українському журналістові було висунуто звинувачення у шпигунстві і 4 червня 2018 року Московський міський суд його засудив до 12 років колонії суворого режиму.

Раніше повідомлялося, що Верховний суд Росії залишив без змін рішення Московського міського суду про 12 років ув'язнення для Романа Сущенка, відхиливши апеляцію сторони захисту.