До Дня Святого Миколая волонтери організують дитяче свято у Михайлівському Золотоверхому монастирі

До Дня Святого Миколая волонтери організують дитяче свято у Михайлівському Золотоверхому монастирі

Щороку 19 грудня у День Святого Миколая мистецька агенція "Територія А" проводить дитяче свято "Святий Миколай мандрує Україною". Свято організовують для дітей загиблих на україно-російській війні, дітей героїв Небесної сотні і дітей з інтернатів, дитячих будинків та дитячих будинків сімейного типу, з багатодітних родин. Детальніше про це у "ДеньПРО" розповіла організаторка заходу,співачка Анжеліка Рудницька.

Ведучі:

Марія Сизон, Роман Рудський

 

Анжеліка Рудницька розповіла, що святкування Дня Святого Миколая, організоване волонтерами для дітей, вже стало традицією.

"Раніше "Територія А" теж робила таку акцію, але тепер вона трішки інша, тому що ми після революції проводимо її в Михайлівському Золотоверхому (монастирі – ред.) разом із соціальною службою української церкви Eleos-Ukraine", – поділилась організаторка.

Активістка розказала, що для дітей буде організоване ціле театралізоване дійство. Святий Миколай вручатиме подарунки, окрім цього, будуть виступати дитячі колективи та дорослі виконавці.

"А ще ми цього року будемо робити годівнички для птахів, – додала Анжеліка Рудницька. – І це теж класна ініціатива, тому що мені хочеться, щоб діти росли не тільки споживачами, які чекають подарунків, чекають свят, чекають приходу Миколая, але й завжди робили щось добре самі. Наш Миколай завжди запитує дітей, які добрі справи вони зробили. Це таке дуже інтимне спілкування, до якого всі діти готуються".

Співачка розповіла, що дітей може привітати кожен охочий, принісши подарунок до місця проведення заходу.

"Подарунки можна приносити в Михайлівський (Золотоверхий монастир – ред.), – пояснила Рудницька. – Тому що навіть якщо ми не встигнемо 19 грудня їх вручити, ми обов’язково передамо це або родинам, або  в інтернати, бо ми з ними дружимо не тільки 19 грудня. Це такий безперервний процес, і діти завжди раді подарункам".

Волонтерка додала, що, на жаль, нема можливості отримати подарунки з інших міст. А втім, переконана співачка, у кожному місті України має бути створений волонтерський осередок, що організовуватиме подібні святкування для дітей міста.

"У кожному місті треба створювати свою команду помічників Святого Миколая. Ми просто показуємо приклад, як це можна робити волонтерськими зусиллями", – підсумувала Анжеліка Рудницька.

Цього року у святковому заході візьмуть участь співачки Марина Одольська, Ілларія, ЕКА, співаки Олександр Павлик та Іван Пилипець, гурт "Врода", дитяча фольк-студія "Правиця" та дівочий хор школи імені М. Лисенка.