Московський патріархат зібрався на позачерговий синод через об'єднавчий собор

Московський патріархат зібрався на позачерговий синод через об'єднавчий собор

Українська православна церква Московського патріархату зібралася на позачерговий синод після об'єднавчого собору українських церков.

Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

Згідно з інформацією відділу, в резиденції предстоятеля УПЦ (МП) на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври почався позачерговий синод з участю митрополитів Одеського та Ізраїльського Агафангела, Сімферопольського і Кримського Лазаря, Хустського і Виноградівського Марка, Донецького і Маріупольського Іларіона та інших ієрархів.

"Під час роботи засідання Священного Синоду УПЦ будуть розглянуті питання, пов'язані з викликами, які стоять зараз перед Українською православною церквою", — йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 15 грудня на об’єднавчому соборі архієреї церков обрали Митрополита Єпіфанія предстоятелем Єдиної Помісної Православної Української церкви.

Пізніше президент України Петро Порошенко на прес-конференції заявив, що під час телефонної розмови Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив, що Томос про автокефалію новоствореної Православної церкви України буде вручений 6 січня 2019 року.

Нагадаємо, синод Української Православної церкви Московського патріархату заборонив брати участь священикам в об’єднавчому соборі.

Предстоятель Єдиної Помісної Православної Української церкви Епіфаній заявив, що митрополит Онуфрій після об'єднавчого собору з канонічної точки зору буде ієрархом тільки Російської православної церкви.