У ЗМІ з'явилося фото катастрофи винищувача Су-27

У ЗМІ з'явилося фото катастрофи винищувача Су-27

Авіаційне видання Scramble Magazine опублікувало фото катастрофи літака Су-27 на Житомирщині, в результаті якої загинув пілот.

Як повідомляється, досі невідома офіційна причина катастрофи, є припущення, що пілот перед трагедією міг не знати про фактичну висоту польоту.

Як повідомляв прес-центр командування повітряних сил ЗСУ, 15 грудня в районі проведення польотів авіації спостерігались складні метеорологічні умови, однак планові польоти відбувались при встановленому мінімумі погоди, льотчик був підготовлений до виконання завдань в таких умовах.


"Політ тривав близько 30 хвилин. Пілот виконував вправи з курсу бойової підготовки на пілотаж у складних метеорологічних умовах, відпрацьовував вправи, притаманні для винищувальної авіації, такі як навчальні повітряні бої та інші. Літак розбився при заході на посадку між дальнім та ближнім приводом аеродрому Озерне на Житомирщині", — йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби, винищувач Су-27 із бортовим номером "55", що зазнав авіаційної катастрофи, 1987 року виробництва, був одним із найновіших літальних апаратів цього типу, що є на озброєнні Повітряних Сил ЗС України. У 2016 році літак пройшов середній ремонт на державних авіаційно-ремонтних підприємствах, а протягом експлуатації Су-27 здійснив 824 посадки, провів у небі 479 годин, зазначають у ЗСУ.

Наразі усі обставини  аварії з’ясовуються.

 

Нагадаємо, схожа катастрофа винищувача Су-27 сталася 16 жовтня у Вінницькій області під час міжнародних авіаційних навчань "Чисте небо-2018", загинуло двоє пілотів. Літак розбився у полі поблизу селища Уланів. Тіла льотчиків знайдено, командиром екіпажу був полковник Іван Петренко. Другим членом екіпажу винищувача Су-27, який розбився, був американець — військовослужбовець повітряних сил національної гвардії США.