Бесараб: Створення ПЦУ є відновленням історичної справедливості

Бесараб: Створення ПЦУ є відновленням історичної справедливості

Створення Православної церкви України є відновленням історичної справедливості. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі “Сьогодні.Зранку” висловив політолог Михайло Бесараб.

“Це відновлення історичної справедливості, адже Володимир хреститель створив Українську православну церкву і Православна церква України, яку ми на сьогодні ми вже маємо,  правонаступницею цієї церкви. Православя рішенням Константинополя нарешті повернулося до Києва”, — вважає Михайло Бесараб.

За його словами, створення Православної церкви України послабить позиції Росії в Україні.

“Створення Православної церкви України має величезн значення і для ослаблення позицій Росії в Україні, адже ми розуміємо, що церковна карта — це той інструмент, яким Росія грала дуже довго, впродовж кількох десятиліть з моменту створення незалежної України коли Російська православна церква і Кремль як фактичний керівник РПЦ  використовував церковне питання для поширення свого впливу в Україні, для гібридної агресії проти України. Зараз ці позиції похитнуться”, — переконаний політолог.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся об’єднавчий собор, на якому було затверджено статут та обрано предстоятеля новоутвореної Православної церкви України. Главою нової церкви було обрано митрополита переяславського і білоцерківського Єпіфанія.

Слухати повну версію.