ЄС виділив €4 мільйони на гуманітарну допомогу сходу України

ЄС виділив €4 мільйони на гуманітарну допомогу сходу України

Європейський союз виділив додаткові 4 мільйони євро на гуманітарну допомогу сходу України у зв’язку з настанням зимового періоду.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

"Мирне населення на сході України продовжує страждати після чотирьох років конфлікту. ЄС продовжує свою підтримку тих, хто цього потребує де б вони не були. Це наш гуманітарний і моральний обов’язок. Нове фінансування дозволить нам забезпечити допомогою неконтрольовані урядом райони, де гуманітарна ситуація і далі дуже складна" - заявив єврокомісар з питань гуманітарної допомоги і кризового менеджменту Христос Стиліанідес.

Як повідомляється, фінансування спрямоване на допомогу найбільш вразливим верствам людей, що перебувають непідконтрольних уряду територіях протягом зимового періоду, наприклад, шляхом надання обігрівачів.

Європейський Союз є одним із найбільших донорів гуманітарної допомоги для громадян України. Загальний обсяг гуманітарної допомоги ЄС Україні з 2014 року склав € 399 мільйонів.

Нагадаємо, з метою підтримки громадян України, постраждалих від агресії Росії на сході України, 19-21 лютого 2017 року Комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Христос Стиліанідес здійснив свій четвертий візит в Україну, під час якого відвідав "лінію зіткнення" та оголосив про виділення  18 мільйонів додаткової гуманітарної допомоги для потреб осіб, постраждалих на сході України.