Корупція в українському футболі: сьогодні ми не бачимо жодних покарань за договірні матчі — Андріюк

Корупція в українському футболі: сьогодні ми не бачимо жодних покарань за договірні матчі — Андріюк

В Україні не фіксуються покарання за договірні футбольні матчі, переконаний ведучий програми "ТаТоТаке" Костянтин Андріюк. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він прокоментував розслідування корупції щодо договірних матчів в українському футболі. 

Ведучі:

 Богдан Буткевич, Христина Стець

"У нашому футболі в 2015 році змінився президент, змінилося керівництво, змінилися всі керівники регіональних футбольних федерацій, але не змінилися системні підходи до  змін, реформування і до покращення нашого футболу. Договірні матчі як гралися в 2015 році, так і продовжувалися гратися весь цей час і граються досі",— зазначив Костянтин Андріюк.

"У нас в грудні 2015 року дуже на цьому піарилися, коли у Верховній Раді прийняли так званий "закон Павелка" про організацію договірних спортивних змагань з фіксованим результатом. За це передбачено кримінальні відповідальність. Зрозуміло, що першочергово цей закон стосувався футболу. Але по цьому закону ніхто досі не сів у в’язницю. Не покарано нікого, і жодного гучного розслідування, жодного серйозного покарання не було", — прокоментував Андріюк.

Він зауважив, що на сьогодні ми не бачимо жодних покарань за договірні матчі.

"На даний момент, ми бачимо розмови, ми бачимо відео, де передають хабарі, де розповідають і арбітри, і футболісти, як вони роблять договірні матчі, але ми не бачимо головного — ми не бачимо результату. Ми не бачимо цих людей на лавах підсудних. Тому, на жаль, ми бачимо нуль покарань", — пояснив Андріюк.

Костянтин Андріюк також додав, що "зараз про це гучно заявили, 11 учасникам висунуто підозри. Я можу спрогнозувати, що далі піде те, що можна назвати найнуднішим: виклики на слідчі дії, потім суд, винесення вироку судом. Але про суд мало будуть говорити у ЗМІ".  

Нагадаємо, FootballHub на своєму Youtube-каналі опублікував відео Департаменту економічного захисту Національної поліції України, пов'язане зі справою про договірні матчі.

На записі присутні переговори щодо матчів Миколаїв — Колос (1:0), Гірник-Спорт — Черкаський Дніпро (1:0), Нафтовик-Укрнафта — Балкани (1:1) і Суми — Десна (0:2).

Прослухати повну версію розмови.