Запровадження воєнного стану кардинально не змінило ситуацію в Одесі — Устименко

Запровадження воєнного стану кардинально не змінило ситуацію в Одесі — Устименко

Запровадження воєнного стану кардинально не змінило ситуацію в Одесі, центральні органи влади не мають контролю. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі “Сьогодні.Зранку” висловив громадський діяч з Одеси Віталій Устименко

"Ситуація в Одесі складна дуже давно. Після революції ми спостерігаємо нездатність центральних органів влади контролювати ситуацію в місті. Заяви про те, що будуть проведені болючі перевірки, як заявляє Аваков, заяви Луценка, що всі забудови будуть зупинені, не мають під собою ніякого ґрунту, тому що на наступний день після їхніх заяв продовжуються всіма темпами на всіх незаконних будівництвах роботи. Це означає, що вони не здатні впливати навіть на свої місцеві правоохоронні органи",— вважає громадський діяч.

За його словами, місцеві правоохоронні органи підпорядковуються місцевим елітам, а не центру.

“Те, що собі дозволяють заявляти Аваков та Луценко, прибуваючи в Одесу і здивовано заявляючи, про те, що така жахлива в Одесі ситуація. Ця ситуація можлива завдяки провалу з їхнього боку в реформі правоохоронних органів. Місцеві правоохоронні органи прямо підпорядковані місцевим фінансовим групам. У місцевих активістів немає жодних ілюзій щодо цього. Ми це бачимо кожного разу. Спроби перетягти конфлікт між громадою і тими кланами, які контролюють місто і правоохоронні органи в площину типу “бізнесові розборки чи активісти-рейдери” це спроба пояснити об’єктивність цієї ситуації і нічого більше”, — вважає Устименко.

За словами громадського діяча, запровадження воєнного стану кардинально не змінило ситуацію в Одесі.

“Воєнний стан ніяким чином не вплинув на апетити і темпи загарбання нашої території, території одеситів, території всіх українців”, — вважає він.

Нагадаємо, 4 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Одеса перетворилася за останні місяці на столицю кримінального світу, професійні рейдери-активісти стали атрибутом ділового та політичного життя міста. 

Слухати повну версію.