Оприлюднення компромату на Семочка було наслідком кулуарних воєн в СБУ — Віктор Таран

Оприлюднення компромату на Семочка було наслідком кулуарних воєн в СБУ — Віктор Таран

Оприлюднення компрометуючої інформації та подальше розслідування стосовно заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка було наслідком кулуарних воєн в СБУ. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив голова Центру політичних студій і аналітики "Ейдос" Віктор Таран.

"Те, що інформація виявилася наслідком кулуарних воєн СБУ — це правда. Мені підтвердило кілька джерел в СБУ, що це були внутрішні війни для того, щоб збити Семочка, який був одним із претендентів на посаду на посаду пана Грицака бо дійсно є деякі непорозуміння між президентом і паном Грицаком і Семочко був одним із кандидатів, пропонувалися ще й інші кандидати. В результаті, досвідчений апаратник почав з претендента №1, але у нього ще є тузи в рукаві і я думаю, що за потреби він їх використає", — вважає Віктор Таран.

Нагадаємо, що департамент контррозвідки Служби безпеки України повідомив про наявність громадянства Російської Федерації у родичів першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Про це йдеться в тексті ухвали Шевченківського районного суду Києва від 28 листопада про надання доступу до телефону Семочка та його родини, оприлюдненій у Єдиному державному реєстрі судових рішень 10 грудня.

Як повідомляє УНІАН, в Адміністрації президента України не стали коментувати питання, чи буде президент Петро Порошенко звільняти Сергія Семочко з посади голови Служби зовнішньої розвідки.

Нагадаємо, на початку жовтня журналісти програми "Наші гроші" опублікували сюжет про заступника голови Служби зовнішньої розвідки СБУ Сергія Семочка. У сюжеті йдеться про те, що родичі Семочка мають російське громадянство і бізнес в окупованому Криму. Сам Семочко в інтерв’ю телеканалу ZIK, оприлюдненому 16 жовтня, заперечив цю інформацію, а також заявив, що його дружина є громадянкою України.

Слухати повну версію.

На фото: керівник ГО "Ейдос" Віктор Таран