У Венесуелі річне зростання інфляції перевищило мільйон відсотків — ЗМІ

У Венесуелі річне зростання інфляції перевищило мільйон відсотків — ЗМІ

Парламент Венесуели повідомив, що інфляція у Венесуелі до кінця листопада 2018 досягла 13000000%.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляється, на кінець року темпи зростання інфляції поступово знижуються — у вересні вона зросла на 228%, а в жовтні на 148%, у листопаді зростання склало 144%. Зазначимо, що уряд Венесуели не публікує даних про економіку країни, а повідомлення виходять лише від парламенту.

За інформацією видання, президент країни Ніколас Мадуро в кінці минулого місяця збільшив мінімальну зарплату на 150 відсотків, що в перерахуванні з місцевої валюти становить близько 10 доларів. Громадяни Венесуели скаржаться, що не можуть дозволити собі купити навіть предмети першої необхідності.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд вимагає від влади Венесуели надати дані про економіку. Ще в липні 2018 року Валютний фонд попереджав Венесуелу, що якщо влада не змінить фінансову політику, то інфляція до кінця року може досягти 1 мільйона відсотків.

Як повідомлялося, на початку року рівень інфляції в країні сягнув понад 6000%. Президент Мадуро вважає інфляцію "частиною економічної війни", яку розпалюють США та їхні союзники.