Партія Пашиняна перемогла на парламентських виборах у Вірменії

Партія Пашиняна перемогла на парламентських виборах у Вірменії

На позачергових парламентських виборах у Вірменії більшість голосів отримала партія чинного виконувача обов’язків прем’єр-міністра країни Нікола Пашиняна.

Результати електронного підрахунку бюлетенів оприлюднив Центрвиборчком країни.

За блок Пашиняна "Наш крок" проголосували понад 70% виборців. На другому місці — партія "Процвітаюча Врменія", лідер якої Гарік Царукян в часи революції підтримував Пашиняна. Третя партія, що потрапила до парламенту — "Просвітлена Вірменія", її члени також були учасниками революції — на боці Пашиняна.

Партії, що представляли попередню вірменську владу, прохідний бар’єр не подолали, серед них і донедавна провладна Республіканська партія.

Як повідомляє ЦВК Вірменії, проголосували 49 відсотків виборців це найменша активність на виборах у Вірменії.

Читайте також — Пашинян отримує величезні можливості для внутрішніх перетворень у Вірменії

Нагадаємо, протести у Вірменії почалися 13 квітня. На них виступали проти призначення колишнього президента Сержа Саргсяна прем’єр-міністром країни, хоча той до цього заявляв, що не претендуватиме на це місце. На чолі протестів був і тепер вже виконувач обов’язків прем’єра — опозиціонер Нікол Пашинян.

Зокрема, 14 квітня група людей з ним на чолі увірвалися до студії вірменського радіо та вимагали доступу до прямого ефіру. На вулицях Єревана мітингувальники блокували ключові перехрестя, державні установи, будували барикади. 23 квітня Серж Саргасян подав у відставку.