Литва запровадила національні санкції проти Росії — ЗМІ

Литва запровадила національні санкції проти Росії — ЗМІ

Литовська Республіка запровадила національні санкції проти Росії за її агресію проти України в Керченській протоці.

Про це заявила президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте на спільній з президентом Петром Порошенком прес-конференції, повідомляє Укрінформ.

"Знаємо, що сьогодні міжнародні організації не вжили жодних санкцій проти російських дій. Однак ми прийняли свої національні санкції в знак протесту проти атаки в Керченській протоці. Ми також прийняли рішення надавати допомогу в формі амуніції, ми надсилаємо своїх інструкторів, військових інструкторів, кіберінструкторов, гуманітарну допомогу. Також ми підтримуємо всі громадянські ініціативи нашого народу для того, щоб допомогти вам боротися ", — сказала Грібаускайте.

Петро Порошенко подякував Литві за вже введені національні санкції проти учасників агресивних дій на Азові і закликав міжнародних партнерів ввести жорсткі санкції проти Росії у зв'язку з її агресією в Чорному і Азовському морях. Також він підкреслив, що агресивні дії Росії, яка відверто ігнорує Мінські домовленості і відкрито нагнітає ситуацію в Чорному і Азовському морях — це пряма загроза європейської безпеки і виклик усьому демократичному світу.

Порошенко додав, що атака на українських військових моряків вказує на ще одну вагому небезпеку, яку деякі воліють не помічати — будівництво Росією об’єктів у міжнародних водах.

"І це ще один вагомий аргумент для негайного зупинення будівництва "Північного потоку-2", — сказав президент України.

 

 

Нагадаємо, президент Литви Даля Грібаускайте 7 грудня перебуває з офіційним візитом в Україні. Крім переговорів глави Литовської Республіки з президентом Петром Порошенко, запланована участь лідерів двох держав у роботі другого Українського жіночого конгресу.

Читайте також — Росію можуть відключити від системи SWIFT за агресію на Азові

Як повідомлялося, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше українських моряків звинуватили у порушенні кордонів Росії і арештували, а згодом відправили до московських СІЗО.

На фото з Твіттеру глави української держави — Даля Грібаускайте та Петро Порошенко