Чому українці виїжджають за кордон: досвід волонтерів

Чому українці виїжджають за кордон: досвід волонтерів

Волонтер у Перу Денис Ткачук, волонтерка у Бурундії Ліза Мілевська, волонтерка у Південній Кореї Вікторія Кротова, волонтер у Південно-Африканській республіці Роман Маховський в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" розповіли, чому українці виїжджають за кордон.

Ведуча:
Галина Бабій


"Для того, щоб змінити життя іншої людини або допомогти, потрібно навести порядок в самому собі. Тому можна поїхати і заробити багато грошей, але не отримати ніякого досвіду, досвіду, як пізнати себе та інших людей. Тому, повернувшись назад на батьківщину,  я можу також розповісти це людям і навчити їх, і разом ми можемо змінити країну", ─ зазначив  Роман Маховський.


Денис Ткачук розповів, що й надалі планує поїздки в Перу, але з туристичною метою.


Ліза Мілевська, у свою чергу, зауважила, що багато молоді хоче виїхати за межі країни. Вона також додала, що "в України є великий потенціал. Ми повинні поїхати з України, аби дізнатися більше про себе, аби зрозуміти, що ми маємо змінити в собі. Коли ми повертаємось, ми можемо з новим поглядом дивитися на Україну та її змінювати".


"Після волонтерства у мене змінились думки. Коли ти виїжджаєш в іншу країну, коли ти бачиш, як там живуть люди, ти одразу порівнюєш. Серед молоді, які ті, хто хочуть залишить в Україні, прагнуть змін, але не хочуть чекати на них. Вони хочуть це одразу. Тому їм легше поїхати туди, де все одразу так, як вони хочуть," ─ додала Вікторія Кротова.

Прослухати повну версію розмови.

На фото: 
 Вікторія Кротова, Ліза Мілевська, Денис Ткачук, Роман Маховський