З 2013 року ЗСУ змінилися на краще — Юрій Радковець

З 2013 року ЗСУ змінилися на краще — Юрій Радковець

З початку російської агресії Збройні сили України змінилися в кращу сторону. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі “Сьогодні.Вдень” висловив генерал-лейтенант запасу, незалежний військовий експерт Юрій Радковець.
 
“За ці 4  з половиною роки Збройні сили України дійсно змінилися в кращу сторону. Хоча на перший погляд, у чисельному плані вони зменшились майже удвічі, у 1993 році у спадок від СРСР ми отримали близько 460 тис, а вже в 2013 році напередодні українсько-російської війни чисельність збройних сил України складала всього 160 тис. На сьогодні, я можу оперувати цифрами 2015 року, Збройні сили України складають близько 260 тис і техніка та озброєння — це не те, що нам дісталося від в спадок від СРСР, хоча в більшості своїй це модернізовані комплекси і стрілецького озброєння, і ракетного, і бронетанкової техніки, і авіаційної техніки, а також новітні високоточні озброєння нашої національної розробки”, — переконаний Юрій Радковець.
 
Нагадаємо, сьогодні, 6 грудня українці відзначають День Збройних сил України, який був затверджений постановою Верховної Ради України в 1993 році. Свято було засновано з нагоди ухвалення в цей день у 1991 році закону «Про Збройні сили України». Документ регламентував механізм створення української армії з військових формувань, що залишилися після розпаду СРСР.
 
Слухати повну версію.