Герус: “Нафтогаз” вже нарахував 9 млрд грн штрафів за борги

Герус: “Нафтогаз” вже нарахував 9 млрд грн штрафів за борги

НАК «Нафтогаз України” нарахував 9 млрд грн пені і штрафів за борги на постачання газу, заявив голова Асоціації споживачів енергетики України Андрій Герус. Про це він сказав в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень".
 
“У нас є питання зростання тарифів на тепло в зв'язку зі здорожчанням газу і також в цьому році ще може бути піднята ціна на електроенергію за формулою Роттердам+. Відповідно, можуть піднятися тарифи на холодну воду тому що там електроенергія є основною в собівартості. Коли всі складові в загальному рахунку зростають, споживач стає менш платоспроможним. Окрім того, багато споживачів на субсидіях, а уряд їх сьогодні погашає невчасно. Таким чином утворюються борги, а НАК “Нафтогаз” нараховує на них штрафи і пені. На сьогоднішній день тільки їх є на 9 млрд грн. Тому проблема масштабується і призводить до того, що десь нема тепла, десь — гарячої води”, — зазначив Андрй Герус.
 
Нагадаємо, в Україні з 1 листопада ціна на газ для населення злосла на 23,5% - до 8549 гривень за тисячу кубометрівВ уряді це підвищення назвали "вимушеним кроком", це пов'язано з вимогою МВФ прирівняти ціни на газ для населення до рівня цін для промисловості.
 
Слухати повну версію.