Україна в ПАРЄ ініціюватиме дебати про мілітаризацію Азова — Геращенко

Україна в ПАРЄ ініціюватиме дебати про мілітаризацію Азова — Геращенко

Українська сторона буде наполягати, щоб на січневій сесії ПАРЄ були проведені спеціальні дебати з питання агресії Росії у Керченській протоці.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко в Facebook.


"Сьогодні працюю в міграційному комітеті ПАРЄ в Парижі. Разом з Леонідом Ємцем плануємо максимально використати спілкування з колегами в кулуарах і перервах для донесення інформації про загострення ситуації в Азові і Керченській протоці. Українська делегація буде наполягати, щоб на січневій сесії Асамблеї відбулися спеціальні дебати на тему мілітаризації Азова, повзучої анексії Азовського моря і Керченської протоки Росією, негайного звільнення військовополонених", — написала вона.

Докладніше — Денонсація угоди з Росією дозволить чітко визначити кордони в Азовському морі

Вона також додала, що українська делегація буде наполягати на піднятті теми звільнення українських моряків і мілітаризації Азовського моря.

Нагадаємо, депутати Європейського парламенту закликали накласти додаткові санкції проти Росії через напад на українські кораблі біля Керченської протоки.

Ситуація в Азовському морі постійно загострюється. Росія продовжує посилювати свою присутність на Азовському морі, розташувала природоохоронні підрозділи ФСБ, які продовжують незаконно перевіряти усі кораблі у цій акваторії.

25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше українських моряків звинуватили у порушенні кордонів Росії і арештували, а згодом відправили до московських СІЗО.